Vraag

Geachte Heer/Mevrouw

Ik zit met een probleem waar ik hulp bij nodig heb.

Het gaat om het volgende ik zit nu 2 jaar in de schuldsanering, maar nu is het volgende aan de hand.
Ik heb na de geboorte van mijn zoon ( nu 20 jaar geleden ) een polis afgesloten voor hem omdat je niet weet hoe het later gaat dus iets voor de toekomst. De polis staat op zijn naam met geboorte datum en ik sta als begunstiger.
Nu na 20 jaar is de polis uitgekeerd en zeg de gemeente dat het geld naar de schuldsanering moet.
Ik vind dat niet eerlijk daar het geld niet voor mij is maar voor de toekomst van mijn zoon en de polis op zijn naam staat. Per februari gaat hij weer naar school dus het geld is meer dan welkom.
Ik had het geld ook op de rekening van 1 van mijn andere kinderen kunnen storten dan hadden ze het niet eens geweten. Maar ben denk ik te eerlijk.
Graag wil ik van u weten of zij dat zomaar kunnen doen. Hoor graag van u.
Met vriendelijke groet,

Deel deze vraag

1 Reactie

Uw zoon woont nog thuis maar is meerderjarig en heeft eigen inkomen en vermogen. Hij wordt geacht een redelijke bijdrage per maand aan u te geven in verband met de woonlasten en kosten van huishouding. Voor het overige zie ik niet in dat hij zijn hele vermogen moet aanwenden om uw schulden af te lossen. Waar beroept de gemeente zich op ? Wet , artikel?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm