Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedemiddag,

Ik heb een woning gekocht en heb voor de aankoop een bouwtechnische keuring uit laten voeren door de Vereniging Eigen Woning.
Zij keuren op hetgeen visueel waarneembaar is.
Nu blijkt dat in het rapport geen melding is gemaakt van een verzakking in de achtergevel.Volgens deskundigen had een latrei aangebracht moeten worden.Er is een kunststof schuifpui en raam met deur geplaatst.De stenen drukken rechtstreeks op de bovenkozijnen.Je ziet verbuiging in de hoeken van de kozijnen.
Ik wil een veranda laten plaatsen,maar me.n durft dit niet aan,omdat aanbouw van een veranda de druk op de kozijnen gaat verhogen,zeker bij sneeuwval.

Kan ik de Vereniging Eigen Woning aansprakelijk stellen voor het feit dat dit mankement niet is opgemerkt? Nu kan ik ineens geconfronteerd worden met kosten aanbrengen latei,omdat ook in de huidige situatie verdere verzakking kan plaatsvinden.

Ik zou het erg op prijs stellen als U mij een juridisch advies kunt geven.

Met vriendelijke groet

Hans

Als u van mening bent dat de keuring niet naar behoren is uitgevoerd en volgens u essentiele onderdelen mist daarvoor, dan raad ik u aan eerst een klacht te sturen naar de Vereniging. Informeert u ook dan naar het probleem wat u heeft opgemerkt en verwijst u naar de deskundigen. Mogelijk komt u er samen dan wel uit. Zo niet, dan zou u een externe keuring kunnen overwegen waarbij bij uiteenlopende standpunten de kosten voor de Vereniging zouden moeten komen. Bespreekt u ook dit punt met hen. Mocht dit tot een juridisch conflict leiden, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor verdere hulp.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag