Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Op advies van bedrijfsarts heb ik een onderzoek gedaan bij een medisch expertise centrum op het gebied van arbeid en gezondheid. Op basis van mijn onderzoek heeft het expertise centrum een aantal psychische- en medische verslagen, een conclusiebrief en een functionele mogelijkheden lijst opgesteld. Ik heb het medisch expertise centrum per mail akkoord gegeven om alleen de conclusiebrief naar mijn werkgever te sturen. Het medisch expertise centrum heeft zich hier aangehouden. De psychische- medische verslagen en de functionele mogelijkheden lijst zijn naar de bedrijfsarts gestuurd. Tot mijn schrik ontdek ik tijdens mijn laatste gesprek met werkgever dat werkgever ook in het bezit is van de functionele mogelijkheden lijst. Ik vraag mijn werkgever hoe hij aan die lijst komt. Werkgever zegt dat hij niet de functionele mogelijkheden lijst heeft ontvangen van het medisch expertise centrum, maar dat hij een functionele mogelijkheden lijst heeft die is opgesteld door bedrijfsarts. Werkgever liegt want het is exact dezelfde lijst zoals ik hem ook heb ontvangen van het medisch expertise centrum. Verder zegt werkgever dat er niets aan de hand is, dat hij mag beschikken over mijn functionele mogelijkheden lijst omdat er geen medische zaken in vermeld staan. In mijn functionele mogelijkheden lijst staat dat ook zo omschreven, maar ik twijfel. Er staan wel degelijk zaken in die betrekking hebben op mijn medische- en psychische functioneren. Ik wil dan ook graag weten of mijn werkgever over mijn functionele mogelijkheden lijst mag beschikken, ook omdat ik alleen maar toestemming heb gegeven aan het medisch expertise centrum om werkgever alleen maar de conclusiebrief te sturen.

Zo te horen heeft het Medisch Expertise Centrum zich wel aan haar verplichtingen gehouden. De Arbo-arts waarschijnlijk niet. U kunt het Medisch Expertise Centrum confronteren met de stelling van de werkgever. Ontkennen zij, dan kunt u dit aan de werkgever melden en vragen of de Arboarts het hen gegeven heeft. Zo ja, dan kunt u een klacht indienen bij de ArboDienst.

U heeft gelijk wanneer u stelt dat de werkgever geen recht heeft op de FML. Dit valt onder de medische info. waarover alleen de arts mag beschikken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag