Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedendag,
ik vraag voor het volgende ondersteuning in de stappen die ik moet zetten. Het gaat om een abrupte beëindiging van mijn overeenkomst met de sportschool waar ik training geef.
Een collega had enkele opmerkingen over mij en ik heb naar haar geluisterd, grondslag van haar opmerkingen waren dat ik arrogant was en zij kon er niet mee om gaan zij accepteerde het niet en ging ervoor zorgen dat mijn overeenkomst ontbonden zou worden.
vervolgens in het kort deel ik de stappen die gezet zijn.
1. ik werd uitgenodigd door mijn management ( die contact hebben met de fitness omdat deze huurt van het bedrijf en oom mede eigenaar is) om een email te zenden naar de directeur van de fitness waarin ik uitleg wat er volgens mij aan de hand is, volgens mij is er niks aan de hand en heb in de email uitgelegd dat ik geen probleem heb en ik graag een gesprek wil zodat ew het geschil/probleem uit de wereld halen.
2. ik heb 5 dagen gewacht op een antwoord van de tegenpartij, ik heb zelf gevraagd of er een gesprek kon komen, ik wist van niks nog verder. ik kreeg geen reactie, mijn managers ook niet, deze hadden dezelfde vraag gesteld en hadden meerdere malen gebeld naar deze persoon zij geeft geen gehoor niks.
3.Ik krijg een aangetekende brief met daarin de directe beëindiging van de overeenkomst met als hoofd rede: helaas hebben we moeten constateren ,dat jouw acties nier door de beugel kunnen er staat dat er email contact is geweest, ik heb mijn verhaal alleen via de email mogen geven, de gevraagde persoonlijke gesprekken bleven uit en ik heb geen idee wat er vanuit de fitness gezegd is of wat hun probleem is.
Het is een eenzijdig verhaal.

De directeur van de fitness laat niets meer van zich horen, reageert niet etc. ik heb . mijn trainingen gewoon staan het is ook mijn inkomen die ik nu mis loop.

Wat is raadzaam te doen? een aangetekende brief met daarin in dat ik bezwaar maak tegen de beslissing en dat ik niet mijn werk kan uitoefenen zo ook inkomen mis loop en deze per dag een een boete neerleg naar hun toe omdat er volgens het overeenkomst wat ik kan lezen in deze Geen gegronde rede is tot opzegging, het gaat hier om een emotie van de ander geen feiten geen overtredingen. Alleen een collega die het persoonlijk maakt.

Wat kan ik en hoe kan ik dit aanpakken, het is nu een week geleden dat ik de aangetekende brief heb ontvangen. graag hierin advies.

Bedankt alvast,

Het komt er op aan op welke gronden volgens de overeenkomst (tussentijds) kan worden opgezegd en of die gronden, gezien hetgeen is voorgevallen, aanwezig zijn. Als dat niet het geval is, is mogelijk sprake van een onrechtmatige opzegging. Dan zou nakoming van de overeenkomst moeten worden geëist. Aan de tegenpartij moet dan een redelijke termijn worden gegeven om na te komen. Tevens moet de wederpartij aansprakelijk worden gesteld voor de schade. Als de wederpartij geen kant op wil, zou een (kort geding) procedure in beeld kunnen komen. U mag gerust vrijblijvend bellen om te overleggen als u wilt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag