Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb in april 2019 meubels gekocht. De levertijd zo eind juni/begin juli zijn. Dit is niet gebeurd. Na veelvoudig bellen is de bank geleverd en 3 meubelstukken zijn pas eind augustus geleverd. Op dit moment ontbreekt er nog een dressoir. De geleverde meubels mankeren zaken aan. Er is heel slecht te communiceren met de meubelzaak.
Inmiddels heb ik de zaak aangemeld bij mijn rechtsbijstand maar die zegt dat ik helemaal nergens recht op heb. De koop kan niet ontbonden worden, er is geen recht op schade vergoeding.
Inmiddels zijn we bijna een half jaar verder heb ik nog steeds geen meubels die ik kan gebruiken. En door zijn niet mee werkende houding wordt het ook niet zomaar gerepareerd.

Ik vroeg mij af of ik echt geen recht heb op een schade vergoeding of ontbinding of iets anders en mij dit maar gewoon verder moet laten over komen. Of dat ik niet zo'n goede advocaat heb getroffen.

Ik wordt er gek van, ik moet de meubelzaak de kans geven te repareren. Maar hij ommuniceert niet over het leveren van het laatste meubelstuk, over wat hij gaat repareren. Een afspraak maken om de meubels voor reparatie op te halen gaat moeizaam. Hij wil ze nu voor de kerst ophalen en ik weet gewoon zeker dat ze niet voor de kerst terug zijn, dat betekent dus dat ik niets eens een tafel heb om van te eten met kerst.

In beginsel had uw rechtsbijstandadviseur gelijk al zij /zij u vertelde dat u de verkoper eerst moet verzoeken om kosteloze reparatie dan als dat niet gevergd mag worden ( ivm te hoge reparatiekosten of andere belanghebbende reden ) vervanging mag eisen. De verkoper moet hier echter wel binnen redelijke termijn aan meewerken. Doet hij dat niet , dan kan u schriftelijk de koopovereenkomst ontbinden . Het gevolg zal zijn dat de verkoper de spullen moet ophalen en u uw geld terug moet geven. Of hij dat doet hangt af hoe de brief op hem overkomt. Meestal maakt het meer indruk als u een jurist een brief laat opmaken en versturen. Ik zou u op weg kunnen helpen , neemt u daartoe contact op?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag