Vraag

Ik heb met mijn ex partner een doorlopend krediet.
Wij zijn allebei hoofdelijk aansprakelijk en moeten maandelijks een bedrag betalen.
Mijn ex partner doet dat helaas niet, ik heb al 12000 euro meer dan hem betaald.
Eigenlijk heb ik mijn deel van deze schuld al bijna afgelost.
Wat zijn de mogelijkheden om laatste stuk van deze schuld, nog 15000 euro, niet meer te betalen, maar door mijn ex partner te laten betalen?
Met vriendelijke groet

Deel deze vraag

1 Reactie

Direct aanschrijven om niet in de discussie te vallen dat u hem vrijwaart voor betaling, maar een regresvordering op hem heeft ter grootte van het deel dat u voor hem heeft afbetaald. Vervolgens dient u alle termijnen die mogelijk verjaren te stuiten, en een korte termijn gunnen om te reageren . U kunt in de brief een afbetalingsregeling voorstellen . Omdat u hoofdelijk aansprakelijk bent voor de gehele schuld is het zonder toestemming van de geldverstrekker niet mogelijk de schuld op een naam te krijgen. Daarom dus een iets andere insteek, Ik schrijf vaker dergelijke brieven aan exen en het heeft meer kans van slagen omdat het dan juridisch wordt onderbouwd en vervolgstappen worden aangekondigd door een jurist/ advocaat. Neem daarvoor rechtstreeks contact op met mij.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm