Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Schade veroorzaakt aan een geparkeerde auto. Samen met de eigenaar van de geparkeerde auto fotos gemaakt en gegevens gedeeld. Nu vraagt de eigenaar van de auto een bedrag (wel redelijk voor die soort schade) Wil graag overwegen of moet ik durven om die bedrag zelf te betalen (gaat over een bedrag onder 300 euro) of moet auto verzekeraar inschakelen (Met een WA verzekering en nul schadevrije jaren)

U kunt uw verzekeraar inschakelen. Mocht het u teveel kosten om het via de verzekeraar te laten lopen, dan kunt u de schade uiteindelijk toch nog voor eigen rekening nemen. Vermoedelijk is dat laatste voordeliger.

Beoordeel dit antwoord:

uit ervaring weet ik dat je vaak 3 tot 5 jaar aan schadevrije jaren inlevert als je het bij je verzekeraar neerlegt. Je kan dan uitrekenen wat het je uiteindelijk kost.

Heb je geen extra verzekering tegen bonus malus? Let wel dat ook dan je terugvalt in de schadevrije jaren en alleen de premie niet zal worden verhoogd maar zodra je overstapt naar een andere verzekeraar kijken ze naar de jaren (tenzij je geen auto hebt gehad gedurende bepaalde tijd of auto op je naam had)

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag