Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,

Eind oktober ben ik verhuist van een (sociale) huurwoning naar een koopwoning. Bij de overdracht van de huurwoning naar de nieuwe eigenaar heeft deze 3 elektronische apparaten van mij overgenomen; een wasmachine (Miele) een vaatwasser (Bosch) en een 4 pits elektrische kookstel. Omdat de nieuwe huurder het geld hiervoor (€200) niet op handen had heeft ze beloofd om dit een maand later te betalen. We zijn nu 1,5 maand verder en ze heeft mijn nummer geblokkeerd en weigert te betalen. Welke vervolgstappen kan ik ondernemen? Het contract heeft ze digitaal ondertekend en ik heb de gehele Whatsapp gespreksgeschiedenis nog op mijn telefoon staan.

Met vriendelijke groet,
W

Nog eenmaal de kans geven om terstond de koopprijs te betalen, u heeft immers geen afspraken gemaakt over termijnen. Het verzuim ontstaat nadat de vergeven termijn ( twee weken) om is. U stelt dan dat u de vordering uit handen geeft aan een incassobureau of jurist, dat verhoogt de eis. U kunt voorstellen een betalingsregeling, maar het hoeft niet.

Beoordeel dit antwoord:

Nu u heeft afgesproken dat er een maand later betaalt zou worden, is de koper reeds in verzuim lijkt mij (ik zou de correspondentie er voor de zekerheid op na moeten zien). Nog een laatste schriftelijke kans geven om te betalen met daarin een redelijke termijn (dat is de hierboven voorgestelde termijn van 14 dagen zeker), en daarna zou u een incassoprocedure kunnen starten. Daar kan ik u goed in bijstaan als u dat wilt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag