Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Goed dag

Ik heb een vraag
Ik heb net een nieuwbouw woning gebouwd.
Nu wil ik mijn inrit gaan maken en daarvoor staat een lantaarnpaal midden in de toekomstige oprit en dr moet een oprit op gemeente grond gemaakt worden .
Maar wie moet er opdraaien voor de kosten van de lantaarnpaal verplaatsen en de oprit maken ?
Dit is namelijk allemaal gemeente eigendom en het lijkt me een beetje raar dat wij voor die kosten moeten opdraaien .
Terwijl ze wel de tekeningen goed gekeurd hebben toen dr tijd

Alvast bedankt

U zou de gemeente toch kunnen aanspreken ten eerste omdat er kennelijk een verkeerd plaatsingsbesluit is gekomen. De bezwaarronde ertegen is echter afgelopen, de paal staat al. Mogelijk is het een civiele verhindering of voldoet de plaatsing niet aan de eigen regels van gemeente , onderzoekje hiernaar is wel nodig als de gemeente niet luistert naar u.

Beoordeel dit antwoord:

Je hebt blijkbaar dus wel een vergunning gekregen voor de bouw. De tekeningen waren goedgekeurd maar nu kan je de oprit niet realiseren door die paal? De aanvraag voor die bouw was die paal er denk ik al of niet? het bouwplan zag op uw grond en niet die van de gemeente lijkt me. Is dit toen duidelijk aangegeven?

De kosten voor de inrit te realiseren zijn sowieso voor u, wellicht hoef je de werkzaamheden niet te betalen maar de stenen wel, maar er is nog een probleem en dat is dat die paal niet zomaar weg wordt gehaald. Je mag denk ik al blij zijn als ze uberhaupt de openbare weg/ruimte zullen aanpassen want ze zullen kijken naar de veiligheid en de belangen van anderen en die afwegen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag