Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte l.s., het betreft een onderhandse lening die niet wordt terugbetaald door de schuldenaar. Ik heb een contract met deze persoon getekend met aflossingsregeling waar hij zich niet aan heeft gehouden. Ingebrekestelling gestuurd, WIK brief gestuurd en no cure no pay incassotraject gedaan, zonder resultaat. Wat is nu de beste manier voor mij om via de rechter mijn recht te halen met de minst mogelijke kosten voor mij, als de schuldenaar niet wil betalen of als deze persoon het gewoonweg niet heeft? Ik dank u alvast voor uw advies. Met vriendelijke groet.

Dank voor uw vraag. Afhankelijk van de hoogte van de vordering kunt de zaak aan de kantonrechter of de rechtbank (vordering = > € 25.000) voor leggen. Bij de kantonrechter is bijstand door een advocaat niet verplicht, zodat u de procedure zelf kunt voeren. U moet wel een dagvaarding uitbrengen, zodat het wel aan te raden is om voor het opstellen hiervan een jurist /advocaat in te schakelen.

Beoordeel dit antwoord:

Als hij /zij bewijsbaar geen vermogen heeft is het zinloos om een beslissing van de rechter uit te laten voeren en dan kunt u beter de vordering, althans de verjaring stuiten en wachten op betere tijden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag