Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Heb een vraag ik zit in de ziektewet bij mijn werkgever ben vrachtwagen chauffeur en heb medicatie met gele sticker ik mag geen voertuigen besturen hij heeft geen arboarts ingeschakelt en uwv weet van niks ik heb dag ander werk gedaan waar geen rijden aan te pas kwam via uitzendbureau kan hij mij hier op pakken hij kan mij geen passen werk aanbieden en fraudeert zoalsniet cao houden e.d. heb wel ontslag genomen per 31 december maar zit vanaf 24 nov thuis ivm niet rijden hij heeft bewijs dat ik dag ergens anders gewerkt heeft heeft dit nou gevolgen voor mij of voor hem mvg

de werkgever is verplicht tijdens ziekte de ArboDienst in te schakelen. De Arbodienst kan/moet beoordelen of aangeboden werk passend is. De werkgever mag dat niet zelf doen.

Tijdens ziekte bij een andere werkgever werken is niet handig. Zeker niet wanneer de werkgever daarvan niet op de hoogte gesteld wordt. Ik adviseer u dan ook dat niet meer te doen.

Bij een andere werkgever werken kan onder omstandigheden een reden voor ontslag (op staande voet) zijn. Nu de werkgever dit al weet, en nog niets gedaan heeft, zal het waarschijnlijk met een sisser aflopen.

Bij verdere vragen/problemen moet u direct contact opnemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij (lid specialisatievereniging). Vaak is het eerste advies gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag