Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo. Ik woon nu al 3 jaar in een studentenhuis. Er zijn naast mij nog 7 andere huurders. Vanaf dat ik daar ingetrokken ben is er al een muizenprobleem. Van bewoners die hier voor dat ik hier woonde al woonden heb ik gehoord dat het probleem er van te voren ook al was. De huisbazen doen er echter niks aan. Ze zitten niet alleen in mijn kamer, maar overal door het huis heen. Iedereen geeft aan er last van te hebben (ze kruipen de kasten in en eten het eten, ze lopen door het plafond heen waardoor het slapen moeilijk gaat) maar de huisbazen hebben alleen 2 diervriendelijke muizenvallen neergezet en verder doen ze niks. Ik vroeg me af wat mijn rechten zijn qua huurbetaling. Kan ik weigeren om mijn huur niet te betalen tot ze er iets aan doen of loop ik dan het risico om eruit gestuurd te worden? En kan ik de gemeente bellen over het muizenprobleem of ergens anders aangeven dat de huisbazen niet goed voor het huis zorgen? Ik maak me zorgen over mijn en de andere bewoners hun gezondheid. Alvast bedankt.

Ik neem aan dat de huurders zelf al van alles hebben geprobeerd zoals etenswaar goed opruimen , alles schoon maken, bezemschoon houden. U kunt verhuurder in gebreke stellen , wellicht kan hij maatregelen treffen. Een grote overlast moet worden bestreden door professioneel bedrijf.. Als verhuurder maatregelen kan treffen en hij laat dat na kunt u uw huur opschorten,

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Oke dankuwel. Weet u ook of ik een grotere instantie (zoals de gemeente) iets over mijn huisbazen kan laten weten? Buiten de muizen om is er namelijk ook nog een isolatie probleem waar niks aan gedaan wordt. De muren worden in de winter nat door dit probleem maar de huisbazen weigeren om het op te lossen. Ik begin me zorgen te maken over mijn en mijn andere huisgenoten hun gezondheid dus als het kan zou ik graag iemand die hier invloed op heeft willen benaderen.


Dat zijn allemaal gebreken aan het gehuurde waarvoor u uw huisbaas dient aan te schrijven en hij de kans heeft het op te lossen. Daarna mag u een deel van de huur gaan opschorten en eventueel daarna een prijsvermindering toe passen. Ik raad u wel juridische hulp aan met de laatste twee opties.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag