Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,
Als mijn nieuwe werkgever per 1 januari a.s. het restaurant sluit voor 2 maanden ivm een verbouwing, willen ze mij niet doorbetalen. Het restaurant is verkocht per 1-1-20 incl. personeel. Ik heb een vast contract, nulurencontract, maar werk al 8 jaren 35-40 uur per week., als kok. Kunnen zij dat zomaar besluiten? Ik ben bereid te helpen met de verbouwing, maar zij willen mij dan in een restaurant van vrienden laten werken gedurende de verbouwing......anders geen loon!! Wat ben ik verplicht en wat kan ik weigeren? Heb ik recht op doorbetaling van mijn salaris?
Met vriendelijke groet,
H

Indien u een nuluren-contract hebt maar gedurende langere tijd (langer dan drie maanden) gemiddeld 35-40 uur per week werkt, kunt u ook gedurende de verbouwing in principe aanspraak maken op dito arbeid en loon. U doet er goed aan dit wel vooraf schriftelijk aan uw werkgever te melden. U zou alleen bij derden tewerk kunnen worden gesteld, als dat voorzien is in de arbeidsovereenkomst (ik neem aan dat dit niet het geval is).

Beoordeel dit antwoord:

Een bedrijfssluiting/verbouwing is een keuze van de werkgever. Dat valt onder ondernemersrisico. U heeft dan ook recht op loondoorbetaling.

Verplichting 02 maanden elders te werken? Het antwoord op deze vraag ligt genuanceerder dan Van Orsouw stelt Voordat u de werkgever een antwoord geeft zou ik eerst een in arbeidsrecht gespecialiseerde advocaat (lid specialisatievereniging) raadplegen, b.v. mij. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor..

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag