Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Wanneer mag ik stoppen met het betalen van alimentatie voor mijn zoon in Duitsland? Hij is nu bijna 18. Ik woon alweer 10 jaar in NL en ben off gescheiden in 2015. Getrouwd zijn we destijds in 2000. In 2010 ben ik al begonnen met betalen van alimentatie. Doordat we in Nederland getrouwd waren en ons huis en bedrijfspand op mijn Duitse ex vrouw op haar naam stonden, kon ik geen aanspraak maken op een eerlijke verdeling. Het gaat haar financieel zeer goed voor de wind, zeker na de verkoop van de bedrijfspanden en een hypotheekvrij huis. Ondanks dat staat zij erop dat ik alimentatie blijf betalen. Op zich ok, maar tot welke leeftijd gaat dat dan?

Het kindje woont in Duitsland - dus is er Duits recht van toepassing.

Of alimentatie moet betaald worden is in eerste instantie afhankelijk van de financiƫle situatie van uw zoon. Is hij nog op school of ontvangt hij al inkomsten?

Omdat het ouderlijk gezag op zijn 18e verjaardag eindigt is zijn moeder vanaf dit tijdstip ok verplicht alimentatie te betalen. De verhouding tussen vader en moeder is afhankelijk van de inkomsten. Dus is het belangrijk dat u een Duitse advocaat in de arm neemt om haat op tijd aansprakelijk te stellen.

Wij helpen u graag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag