Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Betwisten rekening **bank.
Sinds 2011 heb ik hypothekerelening bij de **bank. Op 20 december 2019 zal ik mijn hypotheek oversluiten en overstappen naar andere hypotheekverstrekker. Echter op 17 december ben ik door de notaris geïnformeerd dat er nog een andere hypotheek bij de **bank op mijn staat met een saldo van bijna -12.000 euro. Na het doorvragen bij de bank blijkt dat het rekening betreft die geopend is in 1984 en staat op de naam van mijn ex man. Ik ben met hen getrouwd geweest van 1997 tot 2000. Bij deze huwelijk waren huwelijkse voorwaarden van kracht. In de h.v. Staat dat er tussen de echtgenoten geen huwelijksevermogensrechtelijke gemeenschap van goederen zal bestaan. De genoemde rekening is ook expliciet opgenomen in de h.v. en de enige gebruiker van de rekening is mijn ex man. Pas 20 jaar na de echtscheiding en ook nog per toeval ben ik achtergekomen dat ik medeverantwoordelijk ben voor en- of rekening. Deze rekening is in de afgelopen 20 jaar en ook niet tijdens de huwelijk geregistreerd geweest bij de BKR en kwam niet voor bij mijn belastingaangifte.
Ik heb de **bank verzocht tenaamstelling van deze rekening te wijzigen en mij ontheffen van enige verantwoordelijkheid mbt deze rekening.
Wat zijn mijn rechten?
Met vriendelijke groet,

Waarom ben tu nu achteraf bij toeval hoofdelijk aansprakelijk te stellen, en bent u nooit aangeschreven. Ik zou niet zonder meer accepteren want er kan verjaring spelen ook .

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag