Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Beste lezer,

Ik heb een fiscale vraag over huurtoeslag. Momenteel studeer ik op de universiteit, ik ben 21 jaar oud. Ik heb samen met mijn ouders een appartement gekocht, waar ik voor ongeveer 10% eigenaar ben, en mijn ouders voor de rest. Als ik mijn eigenaarspercentage vermenigvuldig met de WOZ waarde van het pand en daarbij mijn banktegoeden bij optel, dan heb ik een totaal vermogen van onder de € 30.000. Totaal zijn er vier slaapkamers in het pand, ik wil zelf in een kamer gaan wonen en we willen de andere drie slaapkamers verhuren aan medestudenten. Ikzelf heb geen inkomen, behalve dat ik enkel zorgtoeslag krijg. De andere huurders hebben ook geen inkomen, echter is er een huurder die een paar honderd euro's verdient per maand bij de supermarkt.

Het is de bedoeling dat ik ongeveer €400 huur per maand aan mijn ouders ga betalen. Het pand is ook aangewezen voor huurtoeslag. Mijn vraag is nu of ik dan wel of niet recht heb op huurtoeslag?

Ik dank u alvast hartelijk voor het beantwoorden van mijn vraag.

Nee je vermogen is te hoog. Voor zover ik weet mag je 25 000 aan vermogen hebben. Maar voor die restant 5000 zul je vast wel een goede bestemming kunnen vinden.,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag