Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ls,
sinds ongeveer een jaar wordt ik veelvuldig lastig gevallen, via de post en SMS, door een incasso-bureau, betreffende een rekening die ik niet betaald zou hebben. Deze heb ik WEL betaald, via Ideal-** , aan **.Zijnde een webshop in China. Derhalve is deze rekening een "spook-rekening" geworden.Dit permanente lastig vallen gaat me niet in de koude kleren zitten. Ben 78 jaar en voor 90% invalide. De nodige bezwaren heb ik al ingediend,maar dat had enkel geen effect. Men gaat gewoon door. Hun aangekondigde maatregelen beginnen op bedreiging te lijken. Temeer omdat zij ook moeten weten, dat het om een spookrekening gaat. In concreto gaat het om psychische druk,zodat ik uiteindelijk toch betaal om van het gedoe af te zijn. Het eea. heeft een nadelige invloed op m'n dagelijks leven. Kan ik dit (frauduleuze) bureau aansprakelijk stellen voor de geleden psychische schade ???

Begrijp ik u goed dat hebt u destijds een rekening betaald en wil, naar ik aanneem de betreffende (ex)crediteur, nu, via een incasso-bureau, nogmaals betaald krijgen. Hiervan uitgaande lijkt mij niet de juiste weg dat u dan nogmaals betaalt, want dan betaalt u dubbel. Ik adviseer u aan betreffend incasso-bureau een betaalbewijs te tonen en dringend te verzoeken de incassomaatregelen te staken. U kunt het incasso-bureau helaas niet aansprakelijk stellen voor psychische schade of iets dergelijks.

Beoordeel dit antwoord:

indien je al hebt betaald en je steeds wordt benaderd waarbij er dus druk wordt uitgeoefend, waarschijnlijk door te stellen dat ze naar de rechter gaan indien je de factuur niet aan hen betaald of dat ze dreigen met hoge kosten is er wel een optie. Het is verstandig om hier hulp voor in te schakelen.

Neem de brieven mee naar het servicepunt van de gemeente bijvoorbeeld en vraag of iemand kan helpen met een reactie terug schrijven. Verder zou ik het ook aandurven naar een advocaat te gaan en de kosten hiervan te verhalen op deze bedreiger. in beginsel komen niet alle advocaatkosten in aanmerking voor een schadevergoeding maar in de praktijk moet het best lukken om een paar honderd euro in rekening aan ze te brengen. Dat noem je dan de kosten ter vaststelling van de aansprakelijkheid.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag