Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben gehandicapte vrouw en heb een uitkering Wao/Waz. Ik heb een vriend, die een adres nodig heeft. Ik begreep, dat ik hem hier een briefadres kan geven en dat dat geen gevolgen heeft voor mijn Wao-uitkering.
Echter, is dat anders als ik hem een inschrijfadres geef? Komen dan wederzijdse verplichtingen, zoa lks aflossing schuld via mijn deurwaarder, ook automatisch bij hem terecht, terwijl hij hier niets mee te maken heeft? En deze heer heeft zelf ook een belastingschuld. Komt dat dan automatisch bij mij terecht?
Wij willen deze vrije sectorwoningwoning evt. wel delen, maar willen ongehuwd blijven en ook geen samenlevingscontract hebben. Hoe moet dit alles dan?

Bij voorbaat dank
Vriendelijke groet,

Een briefadres is ook maar tijdelijk en de gemeente bepaalt dat. Inschrijven heeft gevolgen Als u niets regelt kan een verdenking niet worden tegengeworpen, Om die reden zou ik juist een contract van samenleving aangaan waarin de meeste zaken uitgesloten worden, dus beide vermogen voornamelijk gescheiden blijven . In dat geval ook de schulden noemen. Verder dat wat aan roerende zaken wordt ingebracht van de een en de ander op een lijst zetten, uitsluiten, zodat beslag van de een niet op zaken van de andere kan vallen.

Beoordeel dit antwoord:

Ik begrijp niet goed of deze meneer nou wel of niet gaat wonen bij u. Indien het niet gaat om wonen maar hij wel ingeschreven staat op dat adres is er wel een issue. Indien hij het alleen als briefadres gebruikt is het wat anders.

Indien iemand op uw adres staat ingeschreven en diegene maakt schulden dan gaan ze ervanuit dat diegene op dat adres woont. Een dagvaarding een deurwaarder of een vonnis kan een probleem zijn indien u de post niet leest. Indien u een vordering binnenkrijgt en die is van deze meneer kunt u stellen dat alle goederen in de woning aan u toebehoren en er geen goederen van hem in het pand zich bevinden. U moet dan aan kunnen tonen dat u bijvoorbeeld aankoopbonnen. Ik zou hier echt heel erg mee oppassen want u kunt wel in de problemen komen en u zoekt hier nu al advies en dat is erg weinig om dit soort dingen te gaan doen.

Andersom indien u schulden heeft zal dat anders lopen gezien u er alleen woont en er zich geen goederen van hem bevinden op uw adres. inschrijven op een adres maakt iemand niet hoofdelijk aansprakelijk voor schulden. Behalve de belastingdienst die legt wel beslag op alle goederen die op de betreffende bodem staan. Dat gaat dan om zakelijke schulden die hij maakt of had. De Belastingdienst zal het u lastig maken want u moet alles bewijzen dat het uw eigendom is. Het is soms lastig om van alles een aankoopbon te hebben en vele bonnen en of goederen staan ook niet op uw naam en moet u dus de bankafschriften gebruiken. Bij cash aankopen zal dit een lastig verhaal kunnen worden.

Een briefadres kan wel, dat kun je bij de gemeente geloof ik aangeven. Dan zal het een en ander minder heftig worden indien er schuldeisers komen.

Ik zou het niet zomaar doen. Indien iemand ergen gewoon niet woont is het niet juist om daar ingeschreven te staan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte mw. Ferwerda,
Ik kom er wellicht nog op terug, als meer duidelijk is. Heel hartelijk bedankt voor uw snelle reacties!

Ik heb echter nog een vraag. Jaren geleden, heb ik al eens gehoord van een accountant, dat deurwaarders, incassobureaus, Bel.dienst bijna nooit meer een beslag op goederen doen, omdat het bijna niets waard is. Bed, tafel, stoelen en kleding, computer, tv zou je sowieso mogen houden. Wasmacine, afwasmachine, badkamerkastje, zijn van de huurbaas in deze vrije sectorhuur. Alles wat ik hier heb staan is meer dan 25 jaar oud.

Deze accountant zij toen ook, dat ze eerder naar een auto, of heel dure geluidsapparatuur van Bose of een loonbeslag toe werken in geval van beslag. Klopt dat dan niet? Omdat u wèl spreekt over een evt. goederenbeslag?

Bij voorbaat dank voor uw antwoord.

Hartelijke groet, Stephanie


Ja maar als het vrijwel niets waard is, mag een deurwaarder geen beslag leggen want dat zou neerkomen op pure pesterij en de schuldeiser heeft er ook niets aan,.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag