Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


In 2014 heb ik een chalet gekocht.
Deze chalet is aan de buitenkant bekleed met geperste houtplaten die geverfd zijn. De platen zijn niet voorzien van een primer waardoor de verflaag aan het afbladderen is. Nu heeft 2 jaar geleden de eigenaar van de camping in een gesprek met mij aangegeven dat hij ervoor zal zorgen dat de chalet over geschilderd wordt.
Echter is dit nog steeds niet gebeurd. Wij werden door verwezen naar het bedrijf wat de chalets gebouwd heeft en moesten het met hun oplossen.
Dit bedrijf geeft aan dat het schildersbedrijf waar ze mee werken failliet is en hierdoor kunnen ze ons niet verder helpen? Het gaat nog steeds om een kwestie van garantie. Na mailcontact gehad te hebben met de campingbaas is hun voorstel om de chalet te laten schilderen en dat de camping de helft betaald en ik de helft betaal. Hierop heb ik een nieuwe mail gestuurd met de boodschap dat ik het hier niet mee eens ben en een afspraak met hun wil maken. Dit is echter een aantal maanden terug en ik ben door hun gewoon genegeerd.
Hoe nu verder? Is de volgende stap een aangetekende brief sturen met hierin toch het dringende verzoek dat zij verantwoordelijk zijn voor het schilderen van de chalet? Aangezien ik deze van de campingbaas gekocht heb?

Dat klopt, want u hebt alleen met de verkoper te maken en niet met zijn schilder of zijn leverancier. Desgewenst kan ik u helpen om deze discussie in goede banen te leiden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw snelle reactie.
Misschien zou u een paar belangrijke punten kunnen noemen die ik in de aangetekende brief kan vermelden? Dus wat is vooral van belang dat vermeld moet worden?


U kunt in ieder geval stellen dat het chalet niet voldoet aan de eisen die u daar als koper aan mag stellen en verder kunt u aanvoeren dat er is beloofd dat het schilderwerk naar behoren zou worden gedaan. Tenslotte adviseer ik u om in ieder geval een (redelijke) termijn te stellen om de toezegging te ontvangen dat de verkoper het probleem zal oplossen.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt in ieder geval stellen dat het chalet niet voldoet aan de eisen die u daar als koper aan mag stellen en verder kunt u aanvoeren dat er is beloofd dat het schilderwerk naar behoren zou worden gedaan. Tenslotte adviseer ik u om in ieder geval een (redelijke) termijn te stellen om de toezegging te ontvangen dat de verkoper het probleem zal oplossen met een plan van aanpak.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u voor de adviezen. Ik ga er mee aan de slag.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag