Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


In de splitsingsakte 1973 van een recreatiepark (84 huisjes) staat dat permanente bewoning in z n geheel is verboden. Er mag ook gewoon verhuurd worden voor recreatie (4 w.)
Er wonen wel permanente bewoners zowel eigenaren (10) als huurders (12) gemixt allen zonder gemeentelijke gedoogsbeschikking.. De VVE zelf wil hier een einde aan maken, Gemeente gedoogd nog steeds. Nu heeft de VVE vorig jaar besloten(zonder stemming) om onderscheidt te maken wat betreft permanent wonen tussen deze eigenaren en huurders en heeft in het Huish. Regl. gezet dat permanente "verhuur" verboden is en schrijft verder niets over die eigenaren en is ook overgegaan tot handhaving met boetes e.d. Sommige huurders wonen hier al 13 jaar en sommige eigenaren nog maar 3 jaar. Alle huurders moeten nu weg onder dwang en met boetes en die eigenaren wordt niets mee gedaan. Kan dit allemaal zomaar en ook op deze manier?

Maakt u onderscheid tussen wat de gemeente regelt en de VvE. Een VvE moet haar eigen regels ook wel handhaven, er staan mogelijk gevolgen in het reglement en de wet geeft de leden hiertoe ook handvatten maar vaak wel binnen een maximale periode na een besluit. Het lijkt me wel handig als de eigenaren van de verhuurde woningen samen een groep vormen. Verder heb ik echt te weinig informatie om inhoudelijk iets over het besluit te zeggen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag