Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik wil ontslag nemen bij mijn werkgever.
Nu is mijn ontract eind dec verlengd naar een jaar contract. Er staat nu op de statusoverzicht (zoals mijn werkgever dat noemt). 1 maamd proeftijd. Betekent dit dat ik dan nu zonder opzegtermijn ontslag kan/mag nemen.

Indien u momenteel een tijdelijke arbeidsovereenkomst hebt, die dus op een bepaalde datum afloopt, moet tussentijdse opzegging wel mogelijk zijn volgens de arbeidsovereenkomst. Anders zou u niet eenzijdig kunnen opzeggen. Over de opzegtermijn kan mogelijk ook iets zijn bepaald in de arbeidsovereenkomst (en een eventueel toepasselijke CAO). Als dat niet het geval is geldt het wettelijk stelstel. Bij een dienstverband korter dan 5 jaar geldt bijvoorbeeld een opzegtermijn van een maand. Heeft het dienstverband langer geduurd, dan is de opzegtermijn langer. Houdt u er rekening mee dat als u zelf opzegt, u geen uitkering krijgt. Een eventuele overeengekomen proeftijd zal al wel verstreken zijn. U mag met de werkgever afspreken dat u geen opzegtermijn in acht hoeft te nemen, maar het verdient aanbeveling dat goed schriftelijk vast te leggen.

Beoordeel dit antwoord:

Wanneer u er al werkt en hetzelfde werk blijft doen, dan mag er geen proeftijd worden bedongen. Er is in dat geval dan ook geen rechtsgeldige proeftijd.

Wanneer er een tussentijdse opzegmogelijkheid is -> u moet de opzegtermijn van 01 maand in acht nemen.

Is er geen tussentijdse opzegmogelijkheid, dan moet u met de werkgever in overleg treden.

In alle gevallen geldt: neem zsm contact op met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging), b.v. mij. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag