Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer, mevrouw,

na jarenlang, wegens een schuldensituatie ontstaan in de jaren 2008 en 2009, onder de radar geleefd te hebben, heb ik onlangs besloten de stoute schoenen aan te trekken om mijn situatie onder ogen te zien en deze aan te pakken.
de laatste crediteurenlijst die ik heb dateert uit 2012 en komt uit op een totaal van € 106.000,- een onmogelijk hoog bedrag om ooit nog te kunnen inlopen. schuldensanering zie ik nu als enige manier om uit deze situatie te geraken.
ik heb recentelijk contact opgenomen met de belastingdienst om te vernemen hoe hoog mijn schuld is bij ze. tot mijn grote verbazing bleek er van een oorspronkelijke schuld van € 90.000,- (incl. een aantal ambtshalve aanslagen) nu niet meer dan € 3.500,- open te staan aan schulden.
daarnaast bestaat er nog een aantal andere schulden bij diverse banken. de laatste correspondentie van hen (veelal via e-mail), waarin ik aan mijn schulden herinnerd ben, dateert uit de periode 2011-2013.
derhalve wil ik pogen deze als verjaard te laten kenmerken.
ik heb namelijk sindsdien geen aangetekende brieven ontvangen waarvoor ik voor ontvangst heb getekend en ook geen mails van ze ontvangen sinds die periode. (is dat overigens rechtsgeldig, een mail als stuitingsbrief beschouwen? er bestaat immers geen zekerheid over het feit of de ontvanger deze mail heeft gelezen)
Mijn schuldenoverzicht laat nu een best-case en een worst-case scenario zien.
in het slechtste geval bedraagt mijn schuld € 29.000, in het beste geval € 8.000. een wereld van verschil derhalve. indien het eerste het geval is zal ik in de schuldensanering terecht moeten zien te komen, in het laatste geval kan ik het wellicht met behulp van vrienden en familie ook op een andere manier op lossen, whet laatste heeft verreweg mijn voorkeur uiteraard.
-hoe kan ik nu zonder blaffende honden wakker te maken (van Kooten en de Bie...) aanspraak maken op verjaring van de schulden?
-bestaat er een register met advertenties in landelijke dagbladen waarin men herinnerd word aan een schuld of wanneer er een vonnis is uitgesproken o.i.d.?

graag jullie op voorhand gewaardeerde reactie.
met vriendelijke groet.

Als door uw toedoen partijen / schuldeisers u niet hebben kunnen bereiken om de schuldvordering te stuiten, zijn ze niet verjaard tot de harde termijn van 20 jaar is bereikt. Stuiting kan per e-mail of Whatsapp e.d . Verjaring wordt niet toegepast tenzij de schuldenaar zich er op beroept, denkt u anders aan een ander wetsartikel namelijk rechtsverwerking?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag