Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedendag,

Ik heb een vraag over het volgende.
Ik ben een alleenstaande man.
Ik heb ruim 1 jaar in een woning gewoond voor een eenpersoonshuishouden.
afgelopen jaar heb ik een hoge eindafrekening gekregen van mijn energiemaatschappij. Van wel 2331,- euro. ik schrok enorm van dit bedrag , aangezien ik weinig energie verbruikt.

De afgelopen weken ben ik bezig geweest om te achterhalen waar dit hoge bedrag vandaag komt, maar ik word van het kastje naar de muur gestuurd. Aangezien het een tijdelijke huurwoning betrof die gerenoveerd ging worden, kan ik niet meer bij de woning of bij de meterstanden.

Ik ben op 25 januari 2018 gaan wonen op het adres.
bij de eindafrekening is er een beginstand geregistreerd van 7246 m2 en een eindstand van 11.175 m2. Het vreemde is dat er in een opleveringsrapport van de woning, die dateert van 14 december 2016, een beginstad staat van 7270 m3. Ik zou dus twee jaar later een lagere beginstand zou hebben doorgegeven, en dat lijkt mij apart.

De woningbouw wilt echter niet meedenken, meewerken aan dit proces en ook de energieleverancier geeft enkel enkel de boodschap om te betalen.

Ik vroeg mij af of er een advies in deze casus gegeven kan worden.

mvg, dhr Dona

Dat is wel een hele hoge energierekening. U zou aan de leverancier kunnen vragen om te checken of er ergens een lek zit of dat de meterstanden niet goed zijn afgelezen. met de beginstanden van 2016 en 2018 in de hand kunt u zowel bij de leverancier als de verhuurder aannemelijk maken dat er sprake moet zijn van een vergissing. De verhuurder zal dit dan moeten verklaren. Mocht de situatie ongewijzigd blijven, dan wil ik wel naar uw zaak kijken. Neemt u dan contact met mij op door op de link te klikken bij dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:

Als u in aanvang een lagere stand hebt doorgegeven , kan dat per ongeluk zijn gegaan ,maar de provider kan het ook verkeerd hebben overgenomen, hebt u wel maandelijks betaald? De maatschappij moet dit toch gemakkelijk kunnen herleiden, en omdat zij administratieplicht hebben zou ik de bewijslast bij hun leggen en omkeren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag