Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Situatie is als volgt:
1-1-19: aanvang tijdelijke arbeidsovereenkomst
31-8-19: einde tijdelijke arbeidsovereenkomst
1-9-19: Niets vernomen van werkgever, dus stilzwijgend verlengd voor wederom 8 maanden
13-12-19: Mondelinge aankondiging werkgever dat dienstbetrekking per 31-12-19 eindigt
16-12-19: Aangetekend schriftelijk bezwaar werknemer tegen opzegging
23-12-19: Aangetekende schriftelijke reactie werkgever ontvangen.

Werkgever beweert in de schriftelijke reactie dat er een aanvullende arbeidsovereenkomst is aangeboden op 24 augustus 2019. Dit is niet waar, niet mondeling als ook niet schriftelijk.

Mijn vraag is:
Welke volgende stap kan ik nemen? Een verzoekschrift bij de kantonrechter?

Doordat ik niet verzekerd ben voor rechtsbijstand, vraag ik me af of de procedurekosten ook verhaald kunnen worden op werkgever?

Ik adviseer u zich zsm in verbinding te stellen met een arbeidsrechtjuist. Het dossier dient vooraf te worden bestudeerd, maar u zou idd mogelijk voor 1 maart a.s. een verzoekschrift bij de kantonrechter moeten indienen (o.m.) tot vernietiging van het (mondeling) ontslag (dit is een vervaltermijn!). Ik neem immers aan dat er geen ontslagvergunning is verleend.
Een jurist kan u hierover adviseren na studie van het dossier. U mag gerust vrijblijvend contact opnemen als u wilt.

Beoordeel dit antwoord:

Wanneer de arbeidsovereenkomst zou aflopen, dan had de werkgever dat 1 maand van te voren schriftelijk moeten aanzeggen. Dat heeft hij niet gedaan, dus hij is in ieder geval een schadevergoeding van 1 maand verschuldigd.

De werkgever zal de 2e arbeidsovereenkomst moeten bewijzen. Kan hij dat niet, dan wint u. Uit uw verhaal maak ik op dat die overeenkomst er niet is, dus u staat sterk.

Ik adviseer u zsm contact o pte nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging), b.v. mij. Vaak is het eerste gesprek gratis. De advocaat kan u dan ook informeren over de (on)mogelijkheid van gefinancierde rechtshulp (toevoeging). Zie in dat kader ook de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag