Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo!,

Ik heb mijn Sociale Huurwoning opgezegt. Hier zit nog een prima laminaatvloer van nog geen 5 jaar oud in. Deze zou ik dus willen proberen door te verkopen aan de volgende huurder (wanneer deze natuurlijk interesse heeft).

Ze zijn vanochtend van de Woningbouw langsgekomen en ik krijg net een mail dat ze de vloer in de badkamer willen vernieuwen. Dit is een geheel andere (stenen) vloer dan mijn laminaatvloer maar ligt er wel tegenaan. Het resultaat is dat ik mijn vloer niet mag doorverkopen aan de volgende huurder. Kunnen zij dit zo maken, dit gaat mij natuurlijk extra geld/ werk kosten?

Ik vraag mij af waarom u de laminaatvloer niet zou mogen doorverkopen aangezien de verhuurder de vloer van de badkamer wil vernieuwen. Het een staat toch los van het ander lijkt mij. Het is natuurlijk wel de vraag of u een nieuwe huurder bereid vindt om de laminaatvloer tegen betaling over te nemen. Ook is van belang welke afspraken u eventueel destijds hebt gemaakt met de verhuurder over het leggen van de vloer (was dat toegestaan en wat is de afspraak als de huur zou worden beƫindigd?). De huurder heeft in zijn algemeenheid een wegneemrecht tot aan de datum van ontruiming van het gehuurde, mits het gehuurde in de aanvangstoestand wordt teruggebracht. Indien van dit recht geen gebruik wordt gemaakt bestaat soms een recht op schadevergoeding, maar de eisen daarvoor zijn erg zwaar. In elk geval moet dan de verhuurder hebben ingestemd met het leggen van de laminaatvloer.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag