Vraag

Ik ben al ruim 3 jaar patiënt van een leerling mondzorgkunde. In het kader van haar opleiding heeft zij mij zo’n 18 maanden geleden gevraagd of zij met haar mobiel een filmpje van mij mocht maken. Zij heeft een filmpje van mij gemaakt tijdens een zogenaamd voorlichtingsgesprek over gebitsreiniging. Het filmpje zou zij gebruiken tijdens de komende les en daarna verwijderen. Onlangs heb ik ontdekt dat zij dat filmpje nog steeds op haar telefoon had staan. Op mijn verzoek heeft ze het nu verwijderd, maar ik voel me er niet prettig bij dat het filmpje al die tijd op haar telefoon heeft gestaan. Ze heeft mijn privacy geschonden, want ze heeft niet zoals afgesproken het filmpje na die les verwijderd. Wat moet ik hiermee; ik voel me er zeer ongemakkelijk bij en vraag me af wat ze allemaal met dat filmpje heeft gedaan.

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Ik ga er vanuit dat u uw zorgen heeft geuit aan de stagiair en in gesprek bent geweest met haar.

De leerling mondzorgkunde is in dienst bij een werkgever, dat betekent automatisch dat ook zij onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) valt. Destijds heeft u toestemming gegeven voor het verwerken van deze persoonsgegevens. U kunt uw toestemming echter ook weer intrekken. Let op! Een ingetrokken toestemming heeft geen terugwerkende kracht.

Dit zijn uw rechten:
- recht op inzage
- recht op correctie en aanvulling
- recht op bezwaar
- recht op beperking van de verwerking
- recht op dataportabiliteit
- recht op vergetelheid

Allereerst zou ik met haar werkgever contact opnemen en de situatie uitleggen, mochten hieruit geen oplossing volgen, kunt u altijd bij de AP een klacht indienen. De AP is verplicht deze klacht te behandelen. Verder kunt u er ook nog voor kiezen om naar de burgerlijke rechter te stappen, maar de AP is een goedkopere/snellere oplossing.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm