De Stichting Rechtswinkel.nl staakt per 15 mei 2020 haar activiteiten. Klik hier voor meer informatie.

Zakelijke vraag

Beste,
Ik heb afgelopen oktober en november een opdracht gedaan bij een Hogeschool als ZZP’er. Na mijn eerste dag de factuur gestuurd, nadat ik had gevraagd of er nog speciale gegevens op moesten komen staan waarop geen reactie kwam. Toen ik in december informeerde over wanneer er tot betaling over zou gaan gaf contactpersoon aan dat er de gegevens op de factuur niet klopte (inkooporder nr en adresgegevens), deze aangepast, en nu blijkt in januari dat Hogeschool opdrachtnemers verplicht een arbeidsaansprakelijkheidsverzekering te hebben. Dit is niet bij het begin van de opdrachtneming doorgegeven, en ik heb een dergelijke verzekering niet. Nu stellen ze dat Hogeschool hier zwaar aan tilt en wordt mij er gevraagd alsnog een dergelijke verzekering af te sluiten, zodat ik betaald kan worden. Kan een Hogeschool dit eisen na dat opdracht al uitgevoerd is? Er staan nog twee opdracht dagen in de toekomst in het verschiet welke nog niet zijn gefactureerd. Indien de Hogeschool dit niet zo kan stellen, hoe dit dan het beste bij ze aan te kaarten?
Dank.

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Indien u in opdracht hebt gewerkt kan de instelling niet achteraf de eis van een verzekering stellen als voorwaarde voor betaling. Dan had die voorwaarde vooraf met u moeten worden overeengekomen. U zou de instelling moeten sommeren tot betaling. Dus een brief sturen, bij voorkeur aangetekend en per gewone post, waarin u een redelijke termijn voor betaling geeft. Indien daaraan niet zou worden voldaan, komt een eventuele procedure in beeld.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm