Vraag

Goedeavond,
Ik heb een vraag: ik werk in een restaurant en we hebben van te voren 28uur afgesproken om te werken per week Daarna bleek ik via een soort payroll te komen te werken waardoor ik alleen mn daadwerkelijk gewerkte uren die ik gewerkt had kreeg. Ik kom bijna nooit aan die 28uur in de winter omdat het dan te rustig is. Maar nu wil ze een midweek dicht wat precies mijn werkdagen zijn. Welke rechten heb ik dan? Ze vroeg of ik mn vakantie dagen wil opnemen , maar dat wil ik niet.
Ik hoor heel graag van jullie,

Groetjes sanne

Deel deze vraag

1 Reactie

Wanneer de werkgever de zaak sluit, dan heeft u recht op doorbetaling van het loon. dit is ondernemersrisico. U hoeft daarvoor geen vakantiedagen op te nemen. Daarnaast is de werkgever verplicht het overeengekomen aantal uur per week uit te betalen.

Bij verdere vragen/problemen adviseer ik u contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij. Let wel op dat hij/zij lid is van een specialisatievereniging. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm