Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goeden dag, 2 maanden geleden heb ik een adviesgesprek gehad bij de hypotheker en we hebben gekeken naar wat ik max aan hypotheek kon lenen. Met dit bedrag ben ik gaan bieden op appartementen, toen mijn bod was geaccepteerd ben ik terug gegaan naar de hypotheker en heb hem opdracht gegeven om alles te regelen, ik dacht dat is in goede handen.
Op 27 jan is de passeerdatum bij de notaris, maar nu blijkt dat ik buiten de kosten koper nog 10.000 euro eigen geld moet inbrengen anders gaat de bank niet akkoord, ik sta met mn rug tegen de muur, wat kan ik doen? Dit is toch een fout van de adviseur? M.v.g. mevr.J van der Linden

Daar lijkt het wel erg op. DXe adviseur heeft een zorgplicht en dient een juiste berekening te maken en u daartoe ook juist en volledig mogelijk te informeren naar de haalbaarheid van de hypotheek. Nu dit gevolgen heeft is hij hiervoor aansprakelijk te houden. Een en ander hangt af van de gemaakte afspraken. Ik raad u aan hem schriftelijk hierop te wijzen. Mocht u er samen og niet uit komen neemt u dan desgewenst contact met mij op voor verdere hulp.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag