Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Geachte heer, mevrouw,

Ik ben 3 jaar geleden gescheiden. We hebben tot op heden ons allebei zo goed mogelijk gehouden aan de afspraken die we destijds hebben vastgelegd. De bedragen zijn op dit moment door onszelf vastgesteld dat de kinderen full time bij mijn ex partner wonen. Inmiddels zitten beiden kinderen al niet meer op school en hebben dus ook gekozen om wat te gaan werken. Ze zitten nu allebei bij mijn ex partner en werken vanuit huis. Ze zijn beiden ook ingeschreven bij de KvK. Mijn oudste zoon wordt eind deze maand 21 en mijn jongste is vorige maand 19 geworden. De oudste zoon verdiend op dit moment ongeveer € 350,00 Netto en mijn jongste zoon ongeveer € 700,00 Netto. Dit kan en moet dan ook meer worden! Om ze te stimuleren dat ze full time gaan werken ben ik van mening dat ze nu ze zelf geld verdienen "kostgeld" te laten betalen. Dit moet ik uiteraard afstemmen met mijn partner maar zij heeft hierover helaas een andere mening.
Aangezien ik een redelijk totaalbedrag per maand betaal aan mijn ex partner en nog wat kosten van de kinderen zelf betaal wil ik graag weten wat mijn rechten en plichten zijn in deze situatie. De kosten zijn op dit moment te hoog voor mijn draagkracht. We willen het samen zo goed mogelijk afstemmen zonder gebruik te maken van een advocaat.

Kunt u mij aangeven wat u mij als advies kan geven zodat ik in mijn recht sta om bepaalde veranderingen door te voeren.

In afwachting op uw reactie!

Alvast bedankt voor de genomen moeite.

Met vriendelijke groet.

Aan een kind dat de leeftijd van 21 heeft bereikt hoeft geen alimentatie meer betaald te worden tenzij dat is afgesproken. Inkomsten van kinderen onder de 18 worden nog niet meegenomen in de behoefte aan bijdrage van de andere ouder. Wel kan er inderdaad kostgeld worden gevraagd, echter omdat de kinderen bij de andere ouder wonen zal niet een punt zijn dat samenspraak vereist. U zal dus van de fictie uit moeten gaan dat de kinderen bijdrage naar hun kunnen en dat de alimentatiebehoefte van de partner verminderd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag