Vraag

Goedemiddag,

Recentelijk heeft een aannemer bij mij in huis een klus verricht. Dit heeft hij prima gedaan dus daar gaan klachten over. Hij heeft gevraagd of ik na de klus gelijk wilde betalen en dat heb ik gedaan. Hij zou mij 's avonds de factuur naar mijn e-mailadres sturen. Dat heeft hij nog niet gedaan.

Gezien een recente horror badkamerverbouwing wil ik die factuur wel heel graag hebben, want dat is in ieder een geval een bewijs dat hij werkzaamheden bij mij heeft verricht. En mocht er in de toekomst, om wat voor reden dan ook, iets gebeuren dan sta ik volgens mij beter in mijn recht.

Kan ik de aannemer verplichten om mij de factuur toe te sturen? En mocht dat niet gebeuren heb ik dan een juridische grondslag om hem daar op aan te spreken?

Met vriendelijke groet,

Deel deze vraag

3 Reacties

1 Uit uw verhaal begrijp ik dat u een mondelinge aanneemovereenkomst bent aangegaan. In dat geval is het zeker verstandig om in elk geval een factuur te eisen, juist om de reden die u schetst. Ik weet niet wat u bent overeengekomen ten aanzien van de prijs, maar een factuur, zeker als daar een specificatie bij zit, geeft ook inzicht in de berekening daarvan. Daar hebt u recht op. De aannemer zal BTW hebben af te dragen en ook om die reden is een factuur vereist. Daarop dienen (verplicht) enige fiscale gegevens te worden vermeld, zoals het BTW-bedrag.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Bedankt voor de reactie. Ik heb aangegeven dat ik een factuur wil en hij heeft ook aangegeven deze mij toe te sturen.

Mijn vraag is: Wat te doen als hij dat uiteindelijk niet doet? Kan ik daar juridisch iets mee richting hem?
1 Levering van diensten aan particulieren door bedrijven behoeft niet altijd te worden gefactureerd, kijkt u hier even https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/administratie_bijhouden/facturen_maken/wie_zijn_verplicht_te_factureren

een bewijs van kwijting van betaling, daar heeft u wel recht op. Maar omdat de aannemer zegt dat hij u een factuur gaar schrijven zou ik er nu ook op staan ( ook al hoeft het dus niet perse)

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm