Vraag

Ik heb op 22 november 2019 een contract voor een sociale huurwoning ondertekend. Het gaat om een nieuwbouwwoning in een nieuwbouwcomplex in Amsterdam . Aangezien ik op het moment dat ik werd uitgekozen, want het betreft hier een project voor 60 plussers via stichting X , werd mij al verteld dat het nummer 96 op de BGG zou worden van 52 m2. En dat ik geen keus meer had. Ik zette mij direct op een lijst om gebeld te worden wanneer er alsnog iemand zou afhaken met een grotere woning.
De woningen worden 31 jan. 2020 opgeleverd. Stichting X heeft de firma makelaardij Y de opdracht gegeven de verhuur te regelen. Maar mijn contract is met Stichting X
Op donderdag 9 januari 2020 word ik door mw. V. van de makelaardij gebeld met het goede nieuws DAT er iemand heeft afgehaakt en of ik gebruik wil maken van een grotere woning. Nu nummer 130 van 64m2. Ik ben zeer blij en beloof de volgende dag 10 januari voor 13.00 uur terug te bellen want er is haast bij, aldus mw. `V.
Op vrijdag 10 januari 2020 bel ik mw. V op en vertel haar dat ik de aangeboden woning graag accepteer. Zij vraagt mij dat per direct per mail te bevestigen, en dat doe ik dus ook direct. Zij zorgt ervoor, verteld ze dat de nieuwe contracten er binnen een week zijn bij mij. Wat schetst mijn verbazing, op maandag 13 januari om 16.00 uur belt mw. V mij op dat er een fout is gemaakt en dat er nog iemand VOOR mij op de lijst stond die eerder recht had op woningruil intern.Sorry maar foutje .
U begrijpt hoe onthutst ik was en ja ze konden mij wel misschien als troost een 50m2 woning op 2 hoog aanbieden. Ik had nb op zaterdag met mijn stukador al offertes voor de grotere woning aangevraagd en was ,omdat de tijd dringt, al in de actie. Nu heb ik brieven met copy van mijn mailbevestiging naar HABION en de directie van Habion gestuurd. Ik vind nl dat ik recht heb op de woning op 130 ...het is in mijn ogen aan mij toegewezen. Er werd in mijn antwoordapparaat ingesproken door de accountmanager van het makelaarskantoor dat t vervelend is en dat ze graag naar een oplossing willen zoeken. NB ik mag er toch vanuitgaan dat ik rechten heb....zij vertegenwoordigen en hebben mij dat aanbod gedaan en ik heb ja gezegd en dat per mail bevestigd. WAT ZIJN MIJN RECHTEN en wat raad u mij aan...Dank u wel

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Dat komt vaker voor. Met zekerheid kunt u wel schade vorderen ten gevolge van de wanprestatie maar u hebt geen sterker recht dan de andere persoon om het huis toegewezen te krijgen, helaas.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm