Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Laatst werd ik benaderd door een vriendin waar ik al jaren geen contact meer mee heb. Ze is woonachtig in Duitsland en twijfelt of haar kind van mij is. Nu heb ik een DNA test uit laten voeren waaruit blijkt dat ik daadwerkelijk de vader ben. Ze geeft aan als ik het kind zou erkennen dat er een flink bedrag (30.000€) terugbetaald moet worden aan de jeugdzorg in Duitsland. Nu wil ik graag het kind erkennen, is er een regeling betreft het schuldig bedrag en hoe zit dit verder met alimentatie?

Hier in Nederland zou de vordering in de regel niet verder strekken dan tot 5 jaren terug, Dat zal in Duitsland niet echt anders zijn, U bent sowieso verplicht bij te dragen , ook als biologische vader dus erkenning staat daaraan niet in de weg. u zou met de ex vriendin om tafel kunnen gaan met een mediator om in alle redelijk een afkoopbedrag vast te stellen en voor de toekomst nieuwe afspraken.

Beoordeel dit antwoord:

Als het kindje in Duitsland woont, is er Duits recht van toepassing. Voor die toekomst moet u dus alimentatie volgens de Düsseldorfer Tabelle betalen. Mbt de achterstand is het gewoon mogelijk met de jeugdzorg betaling op termijn af te spreken. Zij zijn blij als zij überhaupt iets terug ontvangen. Als u hulp nodig heeft kunnen wij u graag vertegenwoordigen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ze geeft aan dat haar ex vriend het kind bij de geboorte al erkend heeft, alleen heeft hij haar nooit bezocht of alimentatie betaald. Ook heb ik op deze site gelezen dat de Düsseldorf tabelle rekening moet houden met de Nederlandse koopkracht en dat die bedragen dus lager uitvallen.


Dat Duits recht van toepassing is waar maar dat maakt nog niet dat u gezamenlijk andere afspraken kunt maken. Ik kan me voorstellen dat de zaken anders liggen als u geen omgang hebt met het kind, bijvoorbeeld. Maar u zegt dat het kind is erkend, een kind kan maar een vader als ouder hebben , en deze heeft een bijdrageplicht tenzij de erkenning ongedaan gemaakt wordt.

Beoordeel dit antwoord:

Afspraken voor de toekomst zijn zeker mogelijk - weliswaar maakt het helemaal niet uit of de verplichte omgang heeft of niet. Als iemand anders het kindje heeft erkend moet eerst het vaderschap van die persoon betwist worden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag