Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een geschil met een tegelzetter over een factuur. Vorig jaar zomer heb ik een tegelzetter gevraagd onze badkamer en wc te tegelen, afspraak gemaakt dat hij in week 33 op maandag start en dat het een week werk zal zijn. Op zondag avond nog contact via whatsapp gehad dat hij maandag half 9 er zal zijn, maandag komt uiteindelijk niemand opdagen. Dinsdag en woensdag is hij totaal 10 uur geweest maar het werk is nog lang niet klaar.
Vervolgens komt hij 3 weken lang niet opdagen en is het moeilijk contact te leggen, Whatsapp wordt niet of laat op gereageerd, op bellen helemaal niet.
Uiteindelijk heb ik via whatsapp gemeld dat ik er klaar mee ben en dat ik via een ander de badkamer laat tegelen en dat ik van hem geen factuur verwacht.
Hij reageert nu uiteraard wel dat hij een factuur stuurt en dat als ik niet betaal de gevolgen voor mij zijn. Na anderhalve maand komt er een aanmaning en via Whatsapp wordt nu gedreigd dat als ik niet betaal hij de tegels van de muur komt slaan.
2 weken later probeert hij de daad bij het woord te voegen en wil hij via de achterdeur ons huis binnen komen met een hamer in zijn hand. (hier zijn video beelden van) De deur zit gelukkig op slot dus we treffen elkaar uiteindelijk bij de voordeur. Er is niet gevochten of gescholden maar de situatie was behoorlijk gespannen
Nadat de situatie wat was afgekoeld hebben we een redelijk gesprek en heb ik hem uiteindelijk aangeboden het materiaal dat hij verbruikt heeft te betalen. Hij was het hier niet helemaal mee eens maar zo zijn we wel uit elkaar gegaan.
Ik heb dezelfde dag het bedrag voor het materiaal over gemaakt naar zijn rekening.
We zijn nu een maand verder en gisteren lag er weer een aanmaning in de brievenbus nu voor het openstaande bedrag voor de 10 uur arbeid.
Ik ben het hier niet mee eens en weiger te betalen, hij dreigt nu met een incasso bureau.
Sta ik in mij recht om niet te betalen en wat is het advies om nu te doen

Ik adviseer u z.s.m. rechtsbijstand in te schakelen. Het is de vraag of u (op dit moment) iets verschuldigd bent. In eerste instantie is daarvoor bepalend wat u bent overeengekomen met die aannemer voordat het werk werd uitgevoerd. Dat is mij niet duidelijk; ook niet of er een schriftelijke aanneemovereenkomst is. Mogelijk kunt u zich ook op opschorting van uw eigen verplichtingen beroepen aangezien de tegelzetter, althans zo begrijp ik het, zijn werk niet afmaakt of althans niet komt opdagen.
Het moge duidelijk zijn dat de tegelzetter niet bevoegd is om tegels eruit te slaan of zomaar bij u binnen te komen, zonder dat u daar toestemming voor hebt gegeven. Dat levert strafbaar handelen op en daarvan zou aangifte kunnen worden gedaan.

Beoordeel dit antwoord:

Maar vast staat toch dat er enerzijds materiaal is aangekocht en anderzijds arbeid is verricht. Wat vindt u zelf van de hoeveelheid uren: wordt er te veel in rekening gebracht? Heeft de tegelzetter verder wel goed werk verricht? Ook heeft u een inbreng van een vordering, namelijk u hebt een dag vrij moeten moeten toen hij niet op kwam dagen , dat is een niet nakoming van een verbintenis. U zou kunnen opteren deze twee vorderingen tegen elkaar weg te strepen, dit even los van het advies hierboven.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag