Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


2e hands Buitenboordmotor gekocht bedrijf in Friesland. Met 1 jaar garantie.
Motor liep niet goed. Verkoper stelde voor om motor te repareren maar gezien gewicht van de motor en dat motor aan mijn boot was gemonteerd was het handiger voor mij om naar watersportbedrijf in mijn woonplaats te varen. Daar werd boot eruit getakeld en nagekeken/carburateurs schoongemaakt. Kosten 394 euro. In goed overleg heeft verkoper mij daarvan 200 euro vergoedt en garantie kwam daarmee te vervallen omdat ik door een ander bedrijf de motor liet repareren.

Echter liep de motor nog steeds niet goed. Wederom eruit getakeld. Een tijdje later deelde bedrijf mij mede dat ze geen computerapparatuur hadden om verder te onderzoeken en motor te repareren..
Daarop 200 euro weer terug betaald aan verkoper, motor gedemonteerd en met mijn auto Friesland gebracht.
Verkoper heeft motor gerepareerd. Bleek 2 acceleratiepompjes vast zaten. Wederom naar Friesland gereden en motor weer gemonteerd op mijn boot. Defect opgelost, loopt weer prima.

Ik ben daarna in gesprek gegaan met de baas van de monteur. Ik wilde met hem inoverleg om mijn geld (394 euro) terug te krijgen omdat ik het onterecht vond om te betalen voor reparatiekosten terwijl motor niet gerepareerd was.

De eigenaar gaf aan dat hij nog veel meer uren in rekening had kunnen brengen, alsmede hijskosten en stallingskosten (voor de tijd dat mijn boot nog bij hun lag en ik de motor ter reparatie naar Friesland had gebracht (duurde circa 4 weken)

Concreet mijn vraag aan u: Heb ik recht op restitutie als ik motor ter reparatie breng en blijkt dat motor niet gerepareerd is?

Vriendelijk dank, Paul

Nee mogelijk is de eerste reparatie juist geweest maar heeft men onvoldoende andere oorzaken opgespoord. U hebt ook 200,- euro vergoed gekregen , later weer terug betaald zegt u, en zijn er onderdelen voor schoon gemaakt ( misschien was dat toch nodig) . Verder heeft het watersportbedrijf mogelijk een punt dat u langer gratis stalde: ik vermoed dat ze dat gedaan hebben omdat de eerste reparatie niet helemaal volledig was. Minimaal is redelijk om alle vorderingen tegen elkander weg te strepen, dus de 394,- euro tegen vermeende stallingskosten. U heeft namelijk wel schone onderdelen als deze vies waren en het werk noodzakelijk uitgevoerd diende te worden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag