Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste,

Begin september 2019 zijn mijn partner en ik uit elkaar gegaan. We woonden samen en stonden beide op het huurcontract als gelijkwaardige personen, dus geen van ons is hoofdhuurder.

Nu ben ik vertrokken uit het appartement maar sta ik nog wel op het contract en ben dus nog steeds mede hoofdelijk aansprakelijk voor het appartement, aldus de huurbaas. Ik heb al enkele malen contact gezocht met de huurbaas dat ik van het contract afgehaald wil worden daar ik daar aantoonbaar niet meer woon en ook niet meer in sta geschreven op dat adres bij de gemeente maar volgens de huurbaas kan ik pas van het contract af als mijn ex partner kan aantonen dat hij in zijn eentje de huur kan betalen.

Ik ben nu een beetje bang dat mocht mijn ex partner het appartement slopen/illegale activiteiten/huur niet betalen etc. dat ik daar dus ook voor moet opdraaien.

Ik vraag me dan ook af hoe dit juridisch in elkaar steekt en vroeg me af of jullie mij kunnen adviseren in deze kwestie.

Alvast heel erg bedankt voor de reactie!

Met vriendelijke groeten,

Leontien Boere

Dag, het klopt allemaal , u bent aansprakelijk gedurende de periode van het huurcontract, is dat voor een bepaalde tijd?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag