Stel vraag

Particulier


Ik zit in een echtscheidingsprocedure en tevens in een tijdelijk wonen situatie.
Ik heb er belang bij dat het verweerschrift dat mijn advocaat moet schrijven volgens de advocaat van mijn vrouw uiterlijk maandag 20 januari bij haar advocaat is.
Ik woon tijdelijk tot en met maart .
Ergens medio maart zal waarschijnlijk de uitspraak zijn voor de rechtbank.
Vandaag heeft mijn advocaat mij gebeld met de mededeling of ze het beantwoorden van het verweerschrift kan uitstellen omdat ze er nog niet aan toegekomen is.
Voor de kerstvakantie heeft ze me meegedeeld er direct na de vakantie mee aan de slag te gaan.
Het verweerschrift van de advocaat van mijn vrouw bevat volgens mij onjuistheden waar mijn advocaat toegezegd heeft extra naar te kijken.
Ze zal proberen vandaag nog haar reactie op het verweerschrift aan mij te sturen voordat het naar de advocaat van mijn vrouw gaat.
Mijn gevoel is dat mijn advocaat wel zegt me te begrijpen hoe ik me voel maar daar geen verlichting in zoekt door me op tijd het verweerschrift toe te sturen.
Wat adviseert u mij nu te doen?

U hebt een advocaat die u iets toezegt en ook uitstel van antwoord heeft gevraagd, doorgaans wordt dat wel verleend en u mag daarop vertrouwen met name de inspanningsplicht.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De advocaat heeft mij net gebeld met wat vragen. Ze is er aan begonnen omdat ik haar gezegd heb van haar afhankelijk te zijn voor wat betreft het op tijd indienen van het verweerschrift.
Ook met het oog op het feit dat ik tijdelijk woon en bij het overschrijden van de maand maart voordat de scheiding uitgesproken is(en ik dus pas weer een hypotheek kan nemen)ik gedwongen ben weer een ander tijdelijk onderkomen te zoeken.
Bedankt voor uw snelle reactie.

gr



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag