Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben vrijwilliger (boekhouder) bij een vereniging, deze vertegenwoordigd 176 leden/ kaveleigenaren. 10 kaveleigenaren hebben in 2014 hun lidmaatschap opgezegd. De vereniging onderhoud de infrastructuur van het recreatiegebied en levert water. De niet-leden willen niet betalen wat er noodzakelijk is om de kosten voor het onderhoud te dekken. Er is mei 2017 een uitspraak geweest dat ze moeten betalen, hiertegen zijn er 4 in hoger beroep gegaan en 1 naar het kantongerecht. De uitspraak van het kantongerect is nu 14 keer uitgesteld en die van het hoger beroep nu 1 x, we krijgen als vereniging nog ruim een ton van deze mensen, de rechtszaken hebben in deze jaren haast 3 ton gekost, hoe lang kan een uitspraak nog uitgesteld worden? De betreffende niet-leden wonen er permanent sommigen illegaal gedoogd, maken dus voor 100% gebruik van de infrastructuur.

De rechtspraak is helaas dermate overbelast dat uitspraken (heel) lang op zich kunnen laten wachten. Is uw uitspraak niet uitvoerbaar bij voorraad, zoals meestal het geval is? Dan kunt u tot incasso overgaan. Zo niet, dan zou u wellicht kunnen overwegen om een voorschot te vragen op de vordering. Desgewenst kan ik u verder helpen om de mogelijkheden te onderzoeken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk bedankt voor uw (snelle) reactie. Ik ben vrijwilliger maar behoor niet tot het bestuur en de vereniging heeft al een vaste advocaat die het overigens prima doet. Het is alleen lastig om bij de rechtbank te vragen of ze op willen schieten. Volgens mij zijn er richtlijnen voor doorloop gerealiseerd in 2019, maar deze gelden alleen voor lege agenda's en die zijn er niet bij rechters, dus eigenlijk zinloos. De niet-leden welke er permanent wonen zorgen wel dat ze een deel betalen specifiek voor water en riool dus kunnen we dit niet afsluiten. Ik neem uw antwoord graag mee naar het bestuur. Hartelijk dank.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag