Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Beste heer, mevrouw

Ik wil graag een onderneming beginnen maar ik zit nog met een belangrijke vraagstuk. Ik weet niet of ik hier helemaal goed zit maar proberen kan geen kwaad.

Het betreft een lounge/bar concept gelokaliseerd in het centrum Amsterdam.
De bedoeling is dat de klanten in de lounge/bar veilig truffels(drugs) kunnen gebruiken.
Truffels zijn de legale versie van paddo's. Deze worden dan ook alleen verkocht in Smartshops.

Is het mogelijk dat klanten deze dan van buiten uit kopen en dan hier consumeren?
En is het mogelijk om bijvoorbeeld de truffel te bereiden. Bijvoorbeeld het verwerkingen in thee. (Dit om de smaak te verbergen)
Zo ja, truffels hebben vaak bijwerkingen en één daar van is misselijkheid. Zijn wij dan alsnog verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de hygiëne code HACCP ?

Hopelijk kunnen jullie mij hierbij helpen of doorverwijzen.

Alvast bedankt !

Dat is een interessant vraagstuk maar vereist veel onderzoekswerk in bestemmingsplan, gemeentelijke regelgeving, wetten en rechtspraak. Zijn er al dergelijke gelegenheden elders? U mag mij ook direct benaderen zodat ik u op weg kan helpen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Monique,
Hartelijk dank voor uw reactie.
De onderneming is op dit moment nog een concept en heb ik nog geen pand in bezit. Wel heb ik 2 panden op het oog waarbij beide op dit moment een horeca gelegenheid zijn en gelokaliseerd in de centrum van Amsterdam.
Voor zo ver ik weet is er nog geen lounge/bar aanwezig die zich richten op gebruikers van truffels en/of met truffels bereiden.
De smartshop Kokopelli's biedt wel een zithoek waarbij consumenten ter plekke truffels kunnen gebruiken. Tevens is het ook een verkooppunt van truffels, wellicht dat daar iets mee te maken heeft.

Verder is er een onderneming dat overeenkomt met mijn concept maar zich richt op gebruikers van wiet/hash. Zelf verkoopt de onderneming geen wiet/hash maar hebben zij een smoke boat waarbij consumenten zelf gebrachte joints mee kunnen nemen en mogen consumeren.

Ook vroeg ik me af of het mogelijk is dat de lounge/bar spullen mogen verkopen van eigen logo zoals; T-shirts, sleutelhanger.

Ik hoor graag van u.

Groeten,
Vivian


Wat betreft uw eerste vraag aangaande de hygiëne code meen ik wel dat de horeca code van toepassing is omdat u truffels in thee wil bereiden. Mogelijk is ook nog een andere code relevant. De zaak die u voor ogen heeft kenmerkt zich als gemengd , u wil ook producten met logo verkopen, ook dat wordt toegestaan of verboden on een bestemmingsplan. Een reden om alle mogelijke knelpunten goed te laten onderzoeken voordat u verder gaat. Er gelden wetten, codes, regels uit bestemmingsplannen en apv, s van de gemeente.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag