Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedendag,

Mijn vriendin heeft zich ingeschreven op een ander adres nadat ze bij haar ex is weggegaan.

Zij heeft goed een jaar op dat adres gewoond en is toen bij mij ingeschreven en ingetrokken.

Inmiddels zijn we 3 juni 2020 5 jaar samenwonend op mijn adres.

Nu krijgt ze een brief van een incassobureau met de volgende mededeling:

" U bent contractueel gezien mede hoofdelijk aansprakelijk voor de achterstallige huurpenningen. Wij hebben eerder met elkaar gesproken en bij de verhuurder is niets bekend van een addendum dan wel een wijziging in de bepalingen van de huurovereenkomst.

Indien u hiervan stukken in uw bezit heeft, dan ontvangen wij dit graag omgaand. Vooralsnog spreekt de verhuurder u eveneens voor de betaling van de huurschuld aan. "

De verhuurder is is bij het uit elkaar gaan destijds telefonisch op de hoogte gesteld en zou met haar ex vriend een nieuw contract op stellen is haar toen verteld.

Verder hebben wij niets meer vernomen hierover. Er zijn ook geen brieven verstuurd naar haar/ons dat zei een betalingsachterstand heeft opgelopen met haar ex partner.

Het enige wat is gebeurd is dat zei gebeld werd op 17 dec 2019 door het incassobureau en die gaven aan dat ze genoeg wisten en achter haar ex aan zouden gaan.

Nu hebben wij deze brief ontvangen met het verzoek binnen 14 dagen de schuld van haar ex te voldoen. Anders word de vordering ter incasso genomen.

Wat moeten wij doen om aan te tonen dat wij hier geen schuld aan kunnen hebben ?

Met vriendelijke groet,

B.

Indien uw vriendin hoofdelijk aansprakelijk is voor de huur, kan de verhuurder haar nog steeds aanspreken tot betaling van de huurpenningen en dus ook ingeval van eventuele achterstand in betaling van de huurpenningen. Zij kan proberen te worden ontslagen uit de hoofdelijkheid. Daar zal de ex en de verhuurder wel aan moeten meewerken. Bij gebrek aan medewerking zou gedacht kunnen worden aan een (kort geding) procedure. M.i. is raadzaam dat uw vriendin een huurrecht-jurist in de arm neemt om haar hierin te begeleiden. Zij doet er goed aan hier niet te lang mee te wachten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw antwoord.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag