Vraag

Goedemiddag,

mijn verhuurder wil mij een boete van 3500,- opleggen omdat ik de huur eerder opgezegd heb dan dat mijn huurovereenkomst geldig is. Echter is er nergens in mijn huurovereenkomst een 'boetebeding' opgenomen. Wel een waarborgsom van 1000,- (borg)
Er moet toch een 'boetebeding' in de huurovereenkomst beschreven staan wanneer een verhuurder hier een beroep op wilt doen ? Daarnaast zijn er al nieuwe huurders zodat de verhuurder geen financiele schade leidt.

Hartelijk dank alvast voor uw antwoord.

Deel deze vraag

3 Reacties

1 Het antwoord dat u eerder kreeg klopt, maar u stelt nu dat verhuurder geen schade lijdt omdat er al andere huurders in het huis zitten. Dat is een juiste conclusie: het huurrecht is niet zo ingericht dat een verhuurder rijker mag worden doordat zijn huurder eerder uit de woning vertrekt en nu twee partijen hem betalen. Niet betalen dus die "boete" misschien alleen de kosten voor adverteren, ben benieuwd of verhuurder u de borg al heeft teruggegeven? Ik kan dat eventueel nog voor u terugvorderen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Hartelijk dank voor uw antwoord. Op dit moment is er nog niets aan de verhuurder overgemaakt. Het betreft een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd met een minimum van 12 maanden ingegaan op 18-10-2019. De huurders hebben in goed overleg met de verhuurder hun huurovereenkomst opgezegd omdat zij een huis gekocht hebben. Wettelijk is het zo als ik het goed heb dat de verhuurder nog steeds huur kan vragen omdat het een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd is met een minimum van 12 maanden. Echter zijn er al nieuwe huurders vanaf het moment dat de oude huurders de huurwoning uit gaan zodat er in mijn beleving geen schade geleden wordt door de verhuurders en er dan ook geen 3500,- geeist kan worden aan nog te ontvangen huur. Klopt mijn bewering zo? Mag de verhuurder wel de waarborgsom van 1000,- inhouden vanwege contactbreuk of iets dergelijks? Nogmaals hartelijk dank !
1 Ja op uw eerste vraag. Nee op de volgende vraag. Borg mag alleen ingehouden worden voor schade aan het gehuurde door toedoen van huurder. Maar met zekerheid zult u moeite krijgen om het terug te ontvangen als u de situatie voorlegt als boven ( geen schade geen afkoop) Bij mogelijke conflicten of problemen, neem dan contact op met mij ?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm