Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Goedemorgen,

Mijn man en ik zijn sinds december 2019 eigenaar geworden van een koopwoning. De voorkant van de woning grenst direct aan de openbare weg, waarbij er vanaf/langs onze gevel een soort looppad van ca 2 meter breed gecreƫerd is dmv rode bakstenen. Deze gaan over in de geasfalteerde weg voor auto's en fietsers. Het is dus geen trottoir.

Tijdens de overdracht bij de notaris gaf deze aan dat volgens de kaart van het Kadaster er vanaf onze gevel nog ongeveer 1 meter grond bij ons perceel hoort (waar dus de bakstenen liggen), dit geldt ook voor het huis naast ons (2-onder-1 kap). Hij wees ons hierop omdat dit jaar de weg die voor ons huis langs loopt compleet op de schop gaat en heringericht zal worden door de gemeente.

Wij hebben hier nu mondeling navraag over gedaan bij de gemeente omdat 'ons' stukje grond meegenomen is in de plannen en dus op zal gaan in de heringerichte weg. De gemeente geeft aan dat er sprake zal zijn van 'gebruiksrecht' door de gemeente en dat bij een eventuele rechtszaak de grond aan de gemeente zal worden toegewezen.

Mijn vraag is in hoeverre dit juist is en wij ondanks de tekening van het Kadaster geen aanspraak kunnen maken op dat deel van ons perceel? En welke stappen zouden wij kunnen ondernemen?

Inge

Het zal worden onteigent geheel of voor het gebruik , al dan niet met vergoeding, wegens ruimtelijke ordening. Op dit moment is er al een erfdienstbaarheid van weg of minstens een gebruiksrecht van weg. De onteigening wordt wel beschermd door de wet en u kunt er een jurist naar laten kijken. Zodat u op tijd bij de inspraak bent , en instrumenten van rechtsbescherming op tijd gebruikt. Neemt u anders even contact op, misschien kan ik wat voor u betekenen?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor het reageren, een vreemd idee dat je een huis koopt, de kadastrale grens van je perceel op een tekening ziet en niet weet dat een deel door de gemeente is toegeƫigend. We gaan eerst even in overleg met onze buren om te besluiten hoe we verder gaan.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag