Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn expartner en ik wonen samen in een koopapartement. We zijn officieel gescheiden (gemeenschap van goederen) sinds oktober 2019, ik woon hier nog met onze 2 kinderen omdat ik nog geen woning heb (ik ben afhankelijk van sociale huur). We zijn overeengekomen en dit staat ook in het echtscheidingsconvenant, dat ik met de kinderen hier voorlopig kan blijven wonen tot ik een eigen woning heb. Als ik een eigen woning heb verhuis ik met de 2 kinderen.

nu mijn vraag: De overdracht van de koopwoning (akte van ontslag) op de naam van mijn expartner kan alleen doorgang vinden als ik voor de bank (hypotheekverstrekker) een fictief woonadres opgeef en dit onderteken bij de notaris.
Volgens de bank kan dit niet anders, want anders is er een verhuursituatie en dat mag niet. Ik heb hier moeite mee. Kan dit ook anders? Wat kunnen de consequenties zijn voor mezelf en ook voor mijn expartner als we dit zo doen bij de notaris?

Nou dat is wel erg creatief bedacht van de bank. Er is een bijzondere situatie ontstaan van enerzijds dat u uw rechten op wonen opgeeft zodra de woning door u zal worden verlaten door het toewijzen van een sociale huurwoning, of dit nu gebruik is of huur, anderzijds dat maakt dat u dit misschien beter uitgebreid op kunt nemen in het convenant of een latere aanvulling daarop. Een fictief adres is onzin, dat is niet de werkelijkheid.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag