Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


In mijn woning ontstaan er al sinds enige tijd scheuren in muren, deuren die niet meer sluiten of dicht vallen oftewel niet meer op kunnen blijven staan. Als ook een laminaatvloer die na 10 jaar ineens bol gaat staan.
Nu geeft de verhuurder aan dat ze de scheuren komen maken, maar dat de gevolgschade, muren die opnieuw geverfd moeten worden, vloer die beschadigd is voor mijn rekening, de huurder zijn. Ik ben het hier niet mee eens. Klopt dit wel zoals de verhuurder zich opstelt?

Groot onderhoud is voor rekening van de verhuurder. Daar vallen sowieso de scheuren in de muur onder. Het verfen van de muren valt doorgaans voor rekening van de huurder, alsook de laminaatvloer (die u zelf hebt geplaatst ?) en valt in beginsel onder klein onderhoud, tenzij er contractueel iets anders is afegsproken. De deuren is een discussiepunt en hangt af of er een servicecontract is afgesloten voor reparatie hiervan. Ik vrees dus dat u in deze aan het kortste eind trekt.

Beoordeel dit antwoord:

Normaal klein herstel of onderhoud is voor huurder, de rechtsgrond is zijn huurdersplicht, maar abnormaal, daar van afwijkend herstel of onderhoud , met de rechtsgrond dat verhuurder zijn verplichtingen niet nakomt is een ander verhaal. Ik ben dus van mening dat de partij die zijn verplichtingen niet nakomt de gevolgschade dient te vergoeden. Dit zou alleen anders zijn als u toevalligerwijs toch een verfbeurt had moeten uitvoeren. Maar wordt dat pas jaren later van u verwacht, dan zou u nu door de wanprestatie van verhuurder meer kosten moeten maken, eerder kosten moeten maken. Ik zie wel reden om minimaal de kosten te verdelen, U mag mij contacteren als u wat hulp kunt gebruiken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag