Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte medewerker,

Deze mail schrijf ik in verband met een vervelende situatie waar mijn schoonouders al jaren in verkeren.

Mijn schoonvader heeft de diagnose; ziekte van Parkinson met als gevolg dat mijn schoonmoeder mantelzorg verleend. Mijn schoonvader kan ivm motorische beperking en psychische verwardheid niet zelfstandig functioneren. Er is in de ochtend thuishulp ondersteuning en alle overige zorg wordt verleend door mijn schoonmoeder.

Mijn schoonmoeder is momenteel 63,3 jaar oud en sinds 1 januari 2020 in de WW, aangezien ze haar werk niet meer kan uitvoeren.

Nu stelt de uwv dat ze een ontheffing heeft van 6 maanden op de sollicitatie plicht. Wij zouden graag zien dat dit een volledige ontheffing kan worden aangezien mijn schoonvader alleen maar achteruit gaat en de mantelzorg nodig zal blijven.

Hebben jullie hierin een advies hoe wij dit bij de UWV kunnen afdwingen?

Mijn schoonvader heeft momenteel helemaal geen inkomen daar hij altijd ZZP'er was. Ze kijken naar de mogelijkheden van de IOAZ.

Jullie begrijpen dat de onzekerheid mbt financiƫn een behoorlijke druk geeft op de situatie. Ik wil graag effectief helpen.

Ik hoor graag van jullie,

Vriendelijke Groet,
M.L.

U zou kunnen verzoeken aan het UWV om de periode van 6 maanden te verlengen voor afloop daarvan. U ontvangt terzake een besluit van het UWV.
U zou bij de gemeente kunnen informeren naar eventuele mogelijkheden voor een PGB op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Bij de gemeente kunt u ook informeren naar de mogelijkheden voor een IOAZ-uitkering.
U zou ook kunnen nagaan of uw schoonvader zich tegen arbeidsongeschiktheid had verzekerd. Indien dat het geval is, is raadzaam dat zsm contact met de verzekeraar wordt opgenomen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag