Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


vanaf Feb. 2018 zit ik in de IOAW. nooit wat gehoord van de gemeente tot Augustus 2019. Moest op een persoonlijk gesprek komen en alle documenten oa overzichten van inkomen van mijn vrouw ( zzp schoonheidsalon ), bank afschriften etc. meenemen. op geprek geweest, geen reactie van gemeente waarom nu opeens of waarom deze actie. in oktober wederom een uitnodiging voor gesprek en wederom was het noodzakelijk om alle documenten opnieuw te overleggen. Het waren deze keer 2 andere mensen. geen antwoord waarom wederom deze gegevens nodig waren. in November een schrijven gekregen van de gemeente van een ander persoon binnen de gemeente om nogmaals alle documenten binnen 1 week te overleggen vanaf begin IOAW feb. 2018 tot december. 2019. geen uitleg waarom dit nu of waarom er nog geen info over de stand van zaken was van de vorige documentatie. Deze week wederom schrijven van de gemeente dat ik aanvullende documenten moest overleggen wederom naar een ander persoon oa uren verantwoording van schoonheidssalon, vrijwilligers uren, reizen, uitjes, visa etc.
kan dit allemaal? het lijkt er op dat ik een fraudeur ben of dat ze dit vinden? is er geen tijdslimiet voor antwoorden? moeten ze nu niet eens zeggen waarom deze info nu echt nodig is. zij zeggen zoals altijd aanvullende gegevens zijn nodig!!!!!
hebben wij alleen maar plichten in de IOAW en geen rechten? ze betalen wel netjes tot nu toe maar ik weet nu niet meer waar ik aan toe ben

Bij het recht op IOAW is het inkomen van uw partner ook relevant. Men mag dan ook inkomensgegevens van haar opvragen.

U heeft dezelfde documenten maar éénmaal te verstrekken. Wanneer men dezelfde documenten nogmaals wil hebben, dan moet men dat uitleggen.

Bepaalde documenten kunnen aanleiding geven aanvullende stukken op te vragen. Dat recht heeft de gemeente.

Bij de naam van een ambtenaar staat vaak ook zijn/haar functie. Uit die functie kunt u vaak al een en ander afleiden. Staat er geen functie bij, dan kunt u informeren naar het waarom van de steeds wisselende ambtenaren.

Tot slot adviseer ik u contact op te nemen met een gespecialiseerd sociaal zekerheidsrecht advocaat. Hij/zij is lid van de Specialisatievereniging Sociaal Zekerheidsrecht advocaten (SSZ). Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag