Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Toen ik een parkeerveld met slagbomen voor inkomend en uitgaand verkeer, uitreed ging de slagboom open ; toen ik vervolgens even moest stoppen voor een indraaiende auto, botste bij mijn wegrijden de slagboom drie maal op het dak van mijn auto. Kan ik de beheerder van het parkeerveld aansprakelijk stellen voor de schade?

Dat hangt ervan af of het een bewaakte of onbewaakte parkeervekd is. Bij de eerste zijn er meer mogelijkheden voor aansprakelijkstelling, omdat de parkeerbeheer zijn zorgplicht waarschijnlijk heeft geschonden. Hij had er immers voor moeten zorgen dat bij in- en uitrijden de slagbomen geen hinder opleveren voor de auto's. Gaat het om een onbewaakte parkeerveld dan kunt u wellicht ook om die reden het parkeerbeheer aanspreken weliswaar kan deze zich beroepen op de algemene voorwaarden. Mocht er samen niet uitkomen dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt. Ik ga overleggen en kom wellicht bij U terug voor nader adviez.


Ja u kunt de eigenaar van het parkeerterrein aanspreken en aansprakelijk stellen. U heeft schade geleden door zijn slagboom. Het is wel de vraag hoe hoog zijn aansprakelijkheid is, Indien er geen overeenkomst was en er geen prijs is betaald voor de parkeerdienst is het lastiger, Anderzijds is het wel een groot risico wat hij neemt indien hij personen en goederen op zijn terrein toelaat en de zaken niet onderhoudt en de schade te verwachten was.

Ik hoop dat hij een verzekering heeft voor dit soort schade. Het kan een fiat zijn maar ook een ferrari die schade oploopt.

Heeft u foto's en kunt u uw verzekeraar inschakelen of een rechtsbijstandsverzekering?

In beginsel is hij aansprakelijk voor zijn opstal en indien hij niet onderhoudt zou hij zeker moeten betalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag