Vraag

Ik heb bij mijn vorige werkgever mijn ontslag ingediend. Bij die functie zat een lease auto. ik heb zelf meerdere malen per mail en telefonisch gevraagd wat er met de auto gaat gebeuren. Hierop heb ik nooit een duidelijk antwoord gekregen. Ik heb zelf aangegeven dat bij geen financiƫle gevolgen (boete, naheffing) ik de auto niet wil meenemen. De wagen staat nu stil bij het bedrijf en ze zouden het aan een nieuwe medewerk geven. Dit is nog niet gebeurt. Nu hebben ze mij 4 maanden lease in rekening gebracht. en zonder overleg op de eindafrekening ingehouden. Zij verwijzen naar mijn contract. in mijn contract staat niks over 4 maanden lease betalen in geval van ontslag. Ben origineel bij start lease contract in dienst bij een bedrijf in dienst geweest dat is overgenomen door mijn vorige werkgever. Maar per 1-1-2019 een nieuw contract waarin niks staat over lease contract en /of boetes of verwijzing bij contractbreuk. Mogen zij dit zomaar doen? Mogen ze mij die 4 maanden in rekening brengen als ze hebben gezegd (mondeling) dat het naar een nieuwe medewerk gaat?

Deel deze vraag

1 Reactie

Als er geen afspraken zijn gemaakt, dan kan uw werkgever geen autolease bij u in rekening brengen. Als gespecialiseerd arbeidsrechtadvocaat kan ik u helpen om het ingehouden bedrag bij uw voormalige werkgever terug te vorderen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm