Vraag

Ik werk in een winkel. Nu is er een nieuwe regel opgesteld; telefoons inleveren aan de aanwezige leidinggevende tot je pauze en/of einde werktijd. Dit ga ik niet doen i.v.m. mijn privacy en ik ben bang dat mijn telefoon gestolen of beschadigt wordt. Ik zou dus mijn telefoon thuis moeten laten. Dit vind ik ook geen prettig idee, stel dat er iets aan de hand is met mijn kinderen o.i.d. Er is één telefoonnummer te bereiken, die van de winkel zelf, maar deze is vaak in gebruik en dus vaak onbereikbaar.
In hoeverre kan de leidinggevende mij verplichten om mijn telefoon in te leveren? Ik gebruik deze alleen in pauzes of (in overleg) in noodgevallen. Ik houd mij dus aan de regels omtrent telefoongebruik.

Deel deze vraag

1 Reactie

1 De werkgever kan eisen dat er tijdens werktijd niet op de telefoon gekeken wordt. Wanneer hij wil dat de telefoons ingeleverd worden, dan dient hij daarvoor een adekwate voorziening te treffen. Telefoon inleveren bij de leidinggevende is dat niet. Immers de leidinggevende kan dan bekijken met wie u belt, appt of welke internetpagina`s u bezoekt. Dat is in strijd met de privacyregels/AVG. Ook de telefoon thuis laten is geen optie, zoals u zelf al aangeeft.

Ik adviseer u samen met uw collega`s contact op te nemen met de werkgever om een andere oplossing te bedenken. Zou de werkgever zijn maatregel toch doordrukken, neem dan contact op met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij. Let er wel op dat uw advocaat lid is van een specialisatievereniging. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm