Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Ik heb een vraag omtrent een ontslagvergoeding/transitievergoeding.

Ik (25jaar) ben werkzaam in een ziekenhuis met een vast 0-uur contract, al 2 jaar. Ik heb in 2019 ongeveer €1000 netto verdiend, in 2018 ongeveer €500 netto totaal. Dit is voor mij een bijbaan, over 3 maanden ben ik namelijk afgestudeerd en ga ik ergens anders aan de slag.

Rond april'20 wil ik dus weg bij het ziekenhuis om ergens anders te gaan werken. Mijn werkgever heeft natuurlijk het liefst dat ik zelf ontslag neem, maar hoe zit dit met een ontslagvergoeding?

- Heb ik überhaupt recht op een ontslagvergoeding met een vast 0-uur contract?
- Kan ik ontslagvergoeding krijgen als ik zelf ontslag neem?
- Hoe kan ik dit het beste aankaarten bij mijn werkgever?


Groetjes.

In beginsel is in dit geval een ontslagvergoeding mogelijk als uw werkgever u wilt ontslaan. Neemt u zelf ontslag dan niet. Wilt u weg bij de werkgever dan kan een beeindigingsovereenkomst worden opgesteld waarin u de ontslagvergoeding en anderze zaken bedingt. Het is dan wel zaak om deze te laten checken door een jurist. Ik kan u daarbij helpen. Voor meer info of hulp kunt u direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Op zich heeft Biharie gelijk, maar gezien uw verdiensten zal de transitievergoeding uiterst minimaal zijn. Ik denk niet dat de werkgever daarvoor een vaststellingsovereenkomst (VSO) zal opstellen. Bovendien waarom zou de werkgever u ontslaan? Wanneer u niet meer komt werken, dan kan dat beschouwd worden als ontslagname. Ook kan de werkgever u niet meer oproepen. Ik denk dan ook dat u open kaart met de werkgever moet spelen en kijken waartoe deze bereid is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag